Nick:
Hasło:
FORUM
Strona Główna >> Pomoc >> Jak przebudować Berlin ?
Hlodz
Użytkownik
Dołączył: 21 września 2012
Wiek: 25
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: Bombardier Cityrunner
Stary post 16 listopada 2012 17:53
Witam
Czy może ktoś wie co zrobić żeby można było by edytorze map przebudować Berlin ?
Chodzi mi o przebudowę obwodnicy ponieważ posiadam już 33 linie tramwajowe i w tym 56 autobusowych a obwodnice tylko mi utrudniają życie
Pozdrawiam !
Emir
Użytkownik
Dołączył: 15 października 2011
Wiek: 23
Skąd: Bartoszyce
Ulubiony pojazd: Neoplan N4416Ü
Stary post 16 listopada 2012 20:32
Używając Gs file viewer musisz poszperać w plikach gry, gdzieś tam są zapisane mapy np. Berlina. Później możesz je wrzucić do folderu maps i edytować
Hlodz
Użytkownik
Dołączył: 21 września 2012
Wiek: 25
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: Bombardier Cityrunner
Stary post 17 listopada 2012 12:29
A gdzie znaleźć "Gs file viewer'' i gdzie są pliki gry ?
Emir
Użytkownik
Dołączył: 15 października 2011
Wiek: 23
Skąd: Bartoszyce
Ulubiony pojazd: Neoplan N4416Ü
Stary post 17 listopada 2012 17:54
Gs file viever: http://www.cimexchange.com/index.php?/files/file/23-gs-file-viewer/

Pliki gry otwierasz powyższym programem :
-Open Gs file
-Pulpit
-Komputer
-Pliki Programów
-Paradox interactive
-Cities in Motion
-maps (notatnik)
Zaznaczasz wszystkie pliki o nazwie berlin [...] i wrzucasz je do folderu maps z mapami własnej produkcji.
Hlodz
Użytkownik
Dołączył: 21 września 2012
Wiek: 25
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: Bombardier Cityrunner
Stary post 17 listopada 2012 18:42
Nie mogę znaleźć :c.A czy można pobrać na nowo Berlin ? i czemu jak np tworzę własną mapę to miasto się nie rozwija (chodzi mi o to że jak postawie np biurowiec to on już jest w 1920 r.)
gulgor0
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2011
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto G
Stary post 17 listopada 2012 22:34
Zainstaluj mod Build Menu Mod który pozwala na modyfikację dowolnych miast w grze podczas rozgrywki.
link
Hlodz
Użytkownik
Dołączył: 21 września 2012
Wiek: 25
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: Bombardier Cityrunner
Stary post 18 listopada 2012 09:15
Dziękuje gulgor0 działa tylko jak usunąć ulicę ?
pozko
Użytkownik
Dołączył: 13 listopada 2011
Ulubiony pojazd: PCC
Stary post 19 listopada 2012 09:09
Jeśli chodzi o mody umożliwające edycję mapy podczas gry, to jest ich kilka wersji. Przetestowałem wszystkie i ja poleciłbym buildmod autorstwa spółki spannermonkey i alex. Ten mod umożliwia budowę i burzenie prawie WSZYSTKICH elementów infry łącznie z siecią kolejową i drogową (np. żeby odkorkować Gorzyń w 1963 roku, w środku rozgrywki wybudowałem tunel tramwajowy w centrum miasta i dodatkową południową obwodnicę). Moda tego da się pobrać tylko w pakiecie CiMx Birthday DLC. link. W tym pakiecie są też inne mody, które już możecie mieć np. hovercabs, ale można każdy instalowac osobno, albo niektórych w ogóle nie instalować np. CiM City i wspomniany hovercabs. Uwaga! Wyburzanie i budowa kosztują!!! Niestety jest i mała wada: Menu tego moda częściowo przykrywa pasek pieniędzy.
gulgor0
Użytkownik
Dołączył: 25 lipca 2011
Wiek: 22
Skąd: Warszawa
Ulubiony pojazd: Mercedes Conecto G
Stary post 19 listopada 2012 12:43
Hlodz.
wejdź z katalogu docelowego gry w:
metro/scripts/game.script

wejdź w ten plik za pomocą notatnika i znajdź linijkę:
MAIN.$bulldozeToolButton = $toolbar.addButton("bulldoze", macro :: $toolbar.selectTool(GRIDMODE_REMOVE_OBJECTS, 1));

zmień 0 na końcu w 1 i gotowe
Miłego grania
Hlodz
Użytkownik
Dołączył: 21 września 2012
Wiek: 25
Skąd: Łódź
Ulubiony pojazd: Bombardier Cityrunner
Stary post 20 listopada 2012 19:35
gugol0 nie znalazłem tego ale ściągnołem plik który zasugerował mipozka dziękuje za pomoc .Może wiecie jak zrobić żeby pojawiły się nowe budynki ?
pozko
Użytkownik
Dołączył: 13 listopada 2011
Ulubiony pojazd: PCC
Stary post 21 listopada 2012 22:07
@Hlodz: zwyczajnie: z menu build moda klikasz ikonkę budynku. Otworzy ci się wówczas podmenu z ikonkami: następną budynku i drugą: dodatków. Klikasz znowu w ikonę budynków i otwiera ci się lista stadardowych katalogów, np. administracja, bloki, rezydencje itp itd oraz ewentualnie budynki z modów jeśli masz takowe zainstalowane, np. Mmod, hybrid buildings 600-series i inne. Klikasz odpowiednią kategorię i tam masz już miniatury budynków. Klikasz odpowiednią budowlę i dopasowujesz ją do siatki ulic prawym przyciskiem myszy. Jak Ci się podświetli na zielono, klikasz lewym i nowy obiekt masz na mapie! Powodzenia!
SanH27
Użytkownik
Dołączył: 10 marca 2012
Stary post 12 sierpnia 2014 15:13
hej

Mam pytania:
1. czy można mapę Petersburga zmienić tak by grać od 1920 r. ?
2. przerobić ją tak by była dostosowana do tramwajów a nie trolejbusów ?
3. i kolejne pytanie czy można inne mapy z gry przerobić do trolejbusów ? Czy to jest możliwe i bardzo skąplikowane ?
dzięki za odpowiedź !
autobusik
Użytkownik
Dołączył: 14 marca 2013
Skąd: Kraków
Ulubiony pojazd: krakowskie autobusy i tramwaje
Stary post 12 sierpnia 2014 16:49
Pytanie 1:
1. Otwierasz plik "stpetersburg" GS File Vieverem.
2. Klikasz "Extract whole GS file to folder"
3. Tworzysz nowy folder w głównym katalogu gry i tam wrzucasz pliki z GS.
4. Otwierasz nowo utworzony folder i znajdujesz folder maps.
5. Kopiujesz jego zawartość i przenosisz do folderu maps w Moje Dokumenty/Cities in Motion
6. Uruchamiasz grę i włączasz w edytorze Sankt Petersburg.
7. Gdy otworzy się mapa, klikasz "Cechy Mapy"
8. Przestawiasz rok początkowy z 1990 na 1920.
9. Gotowe!

Pytanie 2:
Poszperaj na cimexchange, tam są takie mody. Można też zmienić region własnoręcznie, ale usuną się wszystkie budynki z ruskiego regionu.

Pytanie 3:
Jeśli chodzi o twoją mapę to po prostu ustawiasz region rosyjski. Jeśli chcesz, żeby trolejbusy były np. w Berlinie, to będzie to bardziej skomplikowane. Musisz znaleźć na cimexchange mod "alltrolleybuses", który dodaje trolejbusy do innych regionów
Strona Główna >> Pomoc >> Jak przebudować Berlin ?

Zaloguj się lub zarejestruj by dodać nowy post!

NEWSY
Premiera CSL już 10 marca
Premiera gry już niespełna za 2 tygodnie. Do wyboru są dwie edycje: standardowa lub delux.
Cities: Skylines zapowiedziane
W dniu wczorajszym na targach Gamescom 2014 Paradox Interactive ujawnił nową produkcję Cities: Skylines.
15 sierpnia
Cities In Motion 2: European Vehicle Pack DLC
Po długim czasie oczekiwania doczekaliśmy sie kolejnego DLC. Tym razem będzie to 5 pojazdów europejski w skłąd których wchodzą 2 autobusy, tramwaj i 2 składy metra.
Players Choice Vehicle Pack - premiera 17.06.2014
Players Choice Vehicle Pack to DLC do Cities In Motion 2, zawierające pięć nowych środków transportu, wybranych przez graczy drogą głosowania. Rozszerzenie zawiera: tramwaj Tatra 4m, pociąg metra Capi
12 czerwca
Premiera DLC Cities in Motion 2: European Cities. Przecena na CIM1 & CIM2 wraz z dodatkami
Dziś debiutuje nowe rozszerzenie do Cities in Motion 2 zatytułowane European Cities. Z tej okazji przeceniamy \\\"jedynkę\\\" i \\\"dwójkę\\\" oraz wybrane DLC ? wszystkie gry objęte ofertą są dostępn
ARTYKUŁY
e-SimCity.pl - polski fansite serii Sim City! EuroTruck-SIM.pl - polski fansite Euro Truck Simulator 2
SONDA
Czy kupiłeś/kupisz drugą część Cities in Motion?
Tak, kupiłem/kupię od razu w chwili premiery 44%
Tak, planuję niebawem kupić 15%
Kupię, gdy nieco stanieje 17%
Nie zamierzam, ukradłem piracką wersję 11%
W ogóle nie zamierzam grać w CiM2 13%
Łącznie głosów 248
Zaloguj się lub zarejestruj, by oddać głos
© 2011-2012 Cities-in-Motion.pl gfx by LESZ3u